ŞEFKAT EĞİTİMİ PROJESİŞEFKAT EĞİTİMİ PROJESİ
AMASYA AİLE SANAT VE KÜLTÜR DERNEĞİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DESTEKLENMEKTEDİR.
PROJE BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHLERİ : 01.08.2013 – 30.04.2014
PROJENİN AMACI : Toplumda öncelikli riskli grup içinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü himayesindeki çocuklarımız ile ailelerinin yanında örgün eğitime devam eden öğrencilerimize yönelik olarak, okul zamanlarının dışında eğitim, kültür, sanat ve sosyal alanlarda birlikte etkinlikler yapılması, geleceğimizin temellerini oluşturan çocuklarımızın donanımlı bireyler haline getirilmesi ve toplumla kaynaşmaları, böylece bu çocuklarımızın kendini öteki gibi hissetmemesini sağlamaktır.
PROJENİN GENEL HEDEFİ : Amasya ili Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü himayesinde bulunan 4 ve 8. sınıf aralığındaki çocuklarımız ile ailelerinin yanında örgün eğitime devam eden aynı yaşlardaki öğrencilerimizin okul dışındaki zamanlarda eğitim, kültürel, sosyal ve sanatsal alanlarda bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için birlikte katılacakları etkinlikler düzenlenecektir. Aile ortamının sıcaklığına muhtaç öğrencilerin toplumla kaynaşması sağlanacaktır.
PROJENİN ÖZEL HEDEFLERİ :
KATKI YAPACAK KURUM VE KURULUŞLAR :
Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Amasya Belediyesi Türkiye Yeşilay Cemiyeti Amasya Şubesi Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hayat Rehberim Derneği Amasya İl Gıda Kontrol Laborutavar Müdürlüğü Amasya Veteriner Hekimler Odası
HEDEF KİTLESİ : Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü himayesindeki 4 ve 8. sınıf aralığındaki 20 öğrenci ile ailelerinin yanında, il merkezinde öğrenim gören 4 ve 8. sınıf aralığındaki 20 öğrenci.
BEKLENEN SONUÇLAR : Projemizin Temel Faaliyetleri Gerçekleştirmemiz Sonrasında Elde Edeceğimiz Temel Sonuçlar:
TEMEL FAALİYETLER : 1.Faaliyet : Proje ekibinin oluşturulması ve faaliyetlerin planlanması 2.Faaliyet : Proje tanıtım toplantısının yapılması 3.Faaliyet : Projenin internet sitesinden ve yerel basından duyurusunun yapılması ve tanıtım materyallerinin (broşür, afiş, branda ve cd-dvd) hazırlanması, 4.Faaliyet : Değerler eğitim seminerleri 5.Faaliyet : Kitap okuma ve kitap değişimi 6.Faaliyet : Hayvan sevgisinin kazandırılması (seminer verilmesi, kümes oluşturulması, hayvan barınağı ziyareti) 7.Faaliyet : Hobi bahçelerinin oluşturulması 8.Faaliyet : Satranç eğitimi ve turnuva 9.Faaliyet : Sinema günleri 10.Faaliyet : Pratik İngilizce eğitimi 11.Faaliyet : Yedikuğular kuş cennetine gezi (kuş gözlemi, doğa yürüyüşü, piknik) 12.Faaliyet : Tasarım atölye çalışmaları 13.Faaliyet : Rehberlik faaliyetleri 14.Faaliyet : Zararlı alışkanlıklar semineri 15.Faaliyet : Bilimsel faaliyetler (gösteri deneyleri, gökevi ve gözlem evi ziyareti, l laboratuvar uygulamaları) 16.Faaliyet : Geleneksel çocuk oyunları 17.Faaliyet : Uçurtma şenliği (kağıt uçurtma yapımı, çıtalı uçurtma yapımı, piknik, doğa yürüyüşü 18.Faaliyet : Amasya müzelerine gezi 19.Faaliyet : Gönüllü aileler ile yöresel yemeklerin öğrencilerle buluşturulması
|
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |